Четвер, 2024-04-18, 10:01 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 15 » У Києві близько сотні націоналістів здійснили «Забіг здорової молоді» пам’яти Євгена Коновальця
У Києві близько сотні націоналістів здійснили «Забіг здорової молоді» пам’яти Євгена Коновальця
2:28 AM

14 червня 2013 року близько сотні київських націоналістів здійснили «Забіг здорової молоді» на честь Дня народження першого голови Організації Українських Націоналістів полковника Євгена Коновальця. Акція, організована «Студенською Свободою», розпочалася біля меморіальної дошки Січовим Стрільцям (біля університету ім. Драгоманова) та фінішувала біля меморіалу засновникам Києва на Майдані Незалежности. У заході також взяли участь народний депутат України свободівець Юрій Сиротюк та знаний музикант, лідер гурту «Варйон» Валерій Гладунець.

Постать Євгена Коновальця змінила генетичний код мешканців Західної України, наповнила її українським революційним духом, який поширився на всю Україну. Про це у вступному слові до учасників забігу зазначив заступник Голови Всеукраїнського обєднання «Свобода» з питань інформаційної політики, народний депутат Юрій Сиротюк.

«До покоління Коновальця, Шухевича, Бандери – Західна Україна ніколи не була революційним краєм. У 1914 році церква забороняла відзначення 100-річчя Шевченка. А селяни завзято воювали за цісаря, адже вважали, що немає кращого життя, окрім як в «добрій» Австро-Угорській імперії. Попри відсутність українського державотворчого тла, Євген Коновалець зростав із чітким усвідомленням: має постати велика українська держава – від Чорного моря по Карпати і Кавказ.

Окрема заслуга Євгена Коновальця – єдиної постаті, яку українці називали вождем – у самостійній націєцентричній позиції. Коли він творив ОУН – у світі була мода на фашизм та соціалізм. Однак полковник констатував: «Ми не будемо молитися чужим богам». Він створив ОУН, яка керувалася чіткими націоналістичними принципами. І вже тоді задекларував: жодного стосунку до німецького нацизму, італійського фашизму, російського большевизму ОУН не має і не повинна мати. А в цей самий час комуністи розводилися про братерство з фашистським режимом Муссоліні».

Юрій Сиротюк підкреслив: гарт характеру, невідступність від української ідеї, самовідданість – це те, на чому Євген Коновалець виховав ціле покоління українських Героїв. На цьому ж прикладі має постати новітня українська нація:

«Євген Коновалець довів на власному прикладі: коли сільські діти, які в школі говорили польською чи російською мовою, ходили до чужої церкви, ніколи не мали права тримати зброю – повірять, що можуть бути воїнами – вони змінять світ. Так з’явилася ціла когорта українських націоналістів. А з їхньою появою – Галичина з найбільш ліберального краю перетворилася на націоналістичний.

Тож нам вибирати ким бути – студентами, трактористами, підприємцями, платити гроші мєнтам, працювати на режим – чи взятися до боротьби і стати великою нацією, яка посяде гідне місце і яку шануватимуть у цілому світі».

Промова народного депутата завершилася постановкою конкретного завдання – повернути українській землі національних Героїв:

«Ми повинні зробити так, щоби в Києві був не одна меморіальна дошка Євгенові Коновальцю – а великий національний пантеон Героїв. Прикметно, що жоден український президент і жоден міністр оборони не їздив до могили Коновальця у Роттердамі. Хоча видатнішого вояка у історії ХХ століття українці не мали. Тому наше завдання – здобути українську державу та повернути наших героїв українській землі».

Лунким потрійним «Слава!» учасники заходу привітанням Євгена Коновальця та розпочали забіг. Прикметно, що дехто з біг із зошитами й книжками в руках – адже у студентів нині сесійний період. Та вдень скласти заліки, а ввечері пробігти чималу відстань – для київських націоналістів не проблема. Так маршрут від бульвару Шевченка до Майдану Незалежности учасники «Забігу здорової молоді» подолали за 10 хвилин. Рух у правій смузі на вулиці Хрещатик було перекрито.

Біля пам’ятника засновникам Києва на Майдані Незалежности свободівці відразу після забігу зробили руханку – 30 присідань, взявшись за плечі, та стільки ж відтискань на кулаках. Таке до снаги – лише тим, хто веде здоровий спосіб життя. Відтак націоналісти закликали киян долучатися до спорту й облишити шкідливі звички.

На цьому акція не завершилася – свободівці продовжили біг та рушили до Кабінету міністрів України. Таким чином спрямували натхнення до щоденної боротьби. Молодь підтримала представників Хлібокомбінату №12, які третій день голодують на знак протесту проти знищення хлібопекарської галузі в Києві та звільнення 426 працівників. Голодувальниця Олена Романець подякувала свободівцям за щоденну підтримку та повідомила: «Не дивлячись на те, що мене вдома очікує 5-ти річна дитина, а швидка допомога вже забрала 2-х наших колег до лікарні, я та Оксана Коробко продовжуємо безстрокову акцію голодування».

Націоналісти пообіцяли наступного дня завтра зранку провідати в лікарні 18-ти річну Аліну Толстопятову, котра знаходиться в Жовтневій лікарні в хірургічному відділенні та   Людмилу Кваско в 18 клінічній лікарні Києва

Фото з події: https://picasaweb.google.com/102652274152528116947/NIQXHK

Переглядів: 773 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту