Субота, 2024-04-27, 2:53 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 10 » «Свобода»: Уряд відмовився від «малих» засідань та замінив їх… «таємними» нарадами
«Свобода»: Уряд відмовився від «малих» засідань та замінив їх… «таємними» нарадами
3:44 PM

Кабінет Міністрів України знову намагається завести свою діяльність у тінь: уряд відмовився від проведення «малих» засідань, які щопонеділка відбувалися за відсутности преси, однак під контролем народних депутатів-свободівців. Відтепер замість засідань відбуватимуться такі собі «робочі наради» з головою уряду. Перша «нарада» відбулася 10 червня 2013 року. За інформацією «Свободи», змінилася лише назва, однак не зміст цих зібрань. Вочевидь, причиною зміни статусу засідань уряду є спроба приховати від суспільства ухвалені рішення та не допустити депутатів-націоналістів до контролю над діями Кабміну.

Нагадаємо, уряд щопонеділка збирав закриті від ЗМІ засідання, де ухвалював найбільш одіозні рішення – щодо тендерних закупівель, субвенцій тощо, які могли викликати гостру критику суспільства. Щосереди Кабмін проводить такі собі «піар-засідання», де у присутності медія розповідає про «здобутки» та «пакращєння». Депутати-свободівці відвідували і «малі», і «широкі» засідання уряду. Націоналісти відстояли своє право на присутність під час таких засідань, попри намагання Азарова припинити цю практику.

«В органах влади цивілізованих держав засідання урядів відбуваються прозоро й відкрито. Ця практика передбачає також  оприлюднення порядку денного, проєктів ухвал і вже проголосованих рішень. Однак в Україні ми неодноразово спостерігали, як влада намагається унеможливити ознайомлення суспільства з її діяльністю.

Вочевидь, нововведення уряду щодо «нарад» покликане не допустити опозиційних депутатів у якості спостерігачів за роботою Кабміну. Імовірно, задля окозамилювання й статус ухвал цих нових-старих зібрань буде перекваліфіковано на такі собі «робочі рішення».

Та як би влада не намагалася засекретити свою діяльність, свободівці, виконуючи зобов’язання перед суспільством та реалізуючи закон «Про статус народного депутата України», контролюватимуть роботу уряду й не дадуть «по-тихому» розкрадати бюджетні кошти», – зазначив керівник секретаріяту фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді Сергій Рудик.

Переглядів: 525 | Додав: olab | Теги: Уряд | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту