П`ятниця, 2024-04-26, 2:09 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » «Свобода»: Обираючи нелегітимних суддів, Банкова забезпечує фальсифікацію наступних виборів
«Свобода»: Обираючи нелегітимних суддів, Банкова забезпечує фальсифікацію наступних виборів
0:34 AM

Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вимагатиме переголосування постанов про обрання суддів, які було «ухвалено» під час вечірнього засідання з порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради. Націоналісти наполягають: нібито призначені судді є нелегітимними і жодне їхнє рішення не матиме законної сили. Протягування цього рішення інспіроване на Банковій для підготовки до фальсифікацій на майбутніх виборах. На цьому 6 червня 2013 року наголосили заступник керівника фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді Андрій Мохник та перший заступник голови Комітету з питань верховенства права та правосуддя свободівець Олег Махніцький.

Попри блокування трибуни, яке здійснювали опозиційні фракції, голова ВРУ Рибак з гостьового місця, а не з президії, «по-заколотницьки» відкрив вечірнє засідання та з численними порушеннями протягнув ухвалення постанов про обрання суддів.

Коментуючи ці голосування, Олег Махніцький наголосив на юридичній недолугості цих трьох нібито ухвалених постанов і на фактах порушення законодавства: «Жоден із цих проєктів постанов не пройшов розгляду профільного комітету. Отже, комітет було усунуто від процесу. Крім того, було порушено процедуру розгляду питання, адже не було доповідача – як правило, це голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Замість того, з незрозумілих причин спікер Рибак просто зачитав перелік суддів і поставив проєкти постанов на голосування. Не відбулося ані обговорення, ані голосування за визначення процедури, за якою відбуватиметься розгляд. Нагадаю, що відповідно до статті 19 Конституції України, Верховна Рада зобов’язана діяти винятково в порядку, передбаченому законом. А розгляд питання без доповідача, без дотримання процедури не передбачено законом».

Народний депутат Андрій Мохник зазначив, що під час незаконного обрання суддів було зафіксовано масові факти неперсонального голосування: «Сьогодні ставленик Партії регіонів Голова Верховної Ради Рибак, фракція Партії регіонів та їхні сателіти комуністи порушили Конституцію та Регламент ВРУ. Прикметно, що на чолі порушників стояли голова Регламентного комітету Макеєнко та голова Лічильної комісії Олійник, які голосували за інших депутатів. У цьому фарсі брали участь і штатні «моралізатори» від Партії регіонів Богословська, Шуфрич, Царьов, Шенцев, які продемонстрували «чудеса кнопкодавства»: вони не перебували на своїх місцях та намагалися розблокувати трибуну, однак їхні картки голосували. Для всіх є очевидним факт: Партія регіонів не має сталої більшости. Тож ухвалювати рішення вони можуть лише нехтуючи законом та у шахрайський спосіб – це випробуваний метод, якого вони навчилися у свої бандитські 90-ті».

Також перший заступник голови Комітету з питань верховенства права та правосуддя Олег Махніцький наголосив, що повноваження суддів, яких сьогодні було нібито обрано, є нелегітимними. Відповідно, будь-які їхні рішення не матимуть юридичної сили. Кожну їхню ухвалу може бути оскаржено, в тому числі в Європейському суді, лише на підставі нелегітимности їхнього призначення. «Вочевидь, таке гарячкове прагнення Партії регіонів протиснути призначення суддів – це бажання Банкової забезпечити надійне судове прикриття для фальсифікацій майбутніх виборів. У залі найвищого законодавчого органу держави на чолі з Головою Верховної Ради відбувся черговий крок до узурпації судової гілки влади та створення «ручного» судочинства, підконтрольного Адміністрації Президента. Переконаний – ми не можемо розглядати будь-яке наступне питання без переголосування цих псевдопостанов», – зазначив Олег Махніцький.

Андрій Мохник зауважив, що «Свободі» та іншим опозиційним фракціям вдалося зупинити це ганебне порушення, тому В.Рибак змушений був закрити сесію. «На наступному засіданні ми представимо всі докази порушень, які мали місце під час голосування на вечірньому засіданні, і наполягатимемо на переголосуванні питань, які провладні фракції намагалися протягнути у незаконний спосіб», – заявив заступник керівника фракції ВО «Свобода» Андрій Мохник.

Переглядів: 536 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту