П`ятниця, 2024-03-29, 4:59 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » Фракція ВО «Свобода»: Звіт Уповноваженого з прав людини – це свідчення повної бездіяльности
Фракція ВО «Свобода»: Звіт Уповноваженого з прав людини – це свідчення повної бездіяльности
11:12 AM

5 червня 2013 року депутати не підтримали доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні. Народні депутати-свободівці навели численні факти бездіяльности Уповноваженого, на що В.Лутковська не змогла заперечити.

Так, свободівець Ігор Сабій зауважив, що В.Лутковська не невела жодного прикладу того, що вона як Уповноважений з прав людини та створений нею орган – «Національний превентивний механізм» – надали бодай комусь реальну допомогу. Прикметно, що до складу цього державного органу входять понад 40 працівників, отже їхня робота мала би бути вельми плідною, якби дійсно йшлося про прагнення вплинути на ситуацію із порушенням прав людини: «Ви не дали оцінку порушенню виборчих прав та жодним словом не обмовилися про порушення прав журналістів, про побиття за допомогою спецпідрозділу «Беркут» учасників протестних акцій. Жодного слова не сказали про затримання і арешти. Промовчали про 22 смерти  від рук міліціянтів з моменту призначення вас на посаду. Під час проведення мирних протестних акцій постійно ухвалюють судові рішення про їхню заборону, що очевидно порушує право особи на народовладдя, і це вже оскаржено в Європейському суді з прав людини».

Андрій Іллєнко як приклад бездіяльности В.Лутковської навів дві гучні кримінальні справи, що містять усі ознаки фальшування – це справа так званих «васильківських терористів» та справа Павліченків. Депутат наголосив, що права фігурантів цих справ грубо порушують, однак жодної реакції на це Уповноваженого з прав людини немає: «У справі «васильківських терористів» за абсолютно абсурдними звинуваченнями  було кинуто до слідчого ізолятора Сергія Бевза, Володимира Шпару та Ігоря Мосійчука. Сьогодні відбувається суд у цій справі, де суддя Бурбела,  порушуючи всі процесуальні норми, зробив цей процес закритим не лише для журналістів, але й для народних депутатів. Він порушує право затриманих на захист, затягує цю справу, яка не зрушила з місця за два роки, протягом яких хлопців утримують під вартою. Такою ж абсурдною і надуманою є справа батька та сина Павліченків, яких звинувачують у вбивстві, до якого вони не причетні».

Народний депутат свободівець Валерій Черняков наголосив на скандальній бездіяльності відповідних органів у зв’язку із затягуванням розслідування резонансної справи про побиття дітей на Закарпатті, яке вчинив депутат від Компартії. «До мене звернулися батьки неповнолітніх дітей, яких 17 квітня 2013 року жорстоко побив депутат від КПУ Виноградівської районної ради Закарпатської области. Це зафіксували лікарі. Нападник заштовхав дітей у машину, вивіз до річки та погрожував утопити. Після цього вимагав у батьків своїх жертв по 4 тисячі гривень. Справу міліція відкрила, але хоче тихенько її закрити, бо депутат-комуніст заявляє, що має зв’язки у Верховній Раді», – зазначив свободівець.

Депутат-свободівець Богдан Бенюк розповів, що до нього надходять листи з Одеси, де місцеві очільники відділів освіти та можновладці забороняють відкривати українські класи в російських школах. Націоналіст наголосив: українських загальноосвітніх навчальних закладів в Одесі фактично немає. Чиновники аргументують свою позицію буцімто малою кількістю заяв батьків про вступ дітей в україномовні класи. Про ці факти В.Лутковська нібито не знала, тому Богдан Бенюк передав їй листи заявників із вимогою відреагувати на ситуацію та забезпечити право мешканців Одеси на отримання освіти державною мовою.

Також Богдан Бенюк звернув увагу Уповноваженого з прав людини на проблему, що виникла в Надвірнянському районі на Прикарпатті. Як повідомив народний депутат, на місцевому нафтопереробному заводі відбувається скорочення робочих місць, а працівників виганяють на вулицю. Тому надвірнянці змушені їхати в пошуках роботи за кордон, стаючи безправними емігрантами.

Якість доповіді та роботи В.Лутковської не задовольнила депутатів. Як наслідок, за ухвалення її звіту проголосували лише 130 парламентарів.

Переглядів: 840 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту