Субота, 2024-04-20, 3:54 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Серпень » 5 » Що витворяє нинішня київська влада
Що витворяє нинішня київська влада
12:15 PM
Андрій Мохник: «Вилучення намету «Свободи» працівниками «Київблагоустрою» є брутальним порушенням Конституції України»

Учора біля станції метро «Печерська» працівники Комунального підприємства «Київблагоустрій», підпорядкованого Київському міському голові Л. Черновецькому, незаконно вилучили агітаційний намет Київської міської організації ВО «Свобода». Комунальники посилались на Правила благоустрою міста Києва, якими заборонено самовільне встановлення МАФів (малих архітектурних форм). 

Ситуацію прокоментував голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник: «Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» є регіональною структурою політичної партії, не здійснює жодної комерційної діяльності і тому не підпадає під дію правил, встановлених для комерційних кіосків. Наша організація в порядку, встановленому статтею 39 Конституції України, ще 5 червня 2009 року повідомила голову КМДА Черновецького про проведення політичних заходів та інформаційних пікетів із використанням наметів. У повідомлені зазначені час, місце, у тому числі станція метро «Печерська», та телефон відповідального за проведення акцій. Це все, що сьогодні вимагає українське законодавство від політичної сили для проведення заходу. 

Учора Київська міська організація ВО «Свобода» розмістила свій намет біля виходу зі станції метро «Печерська», де члени Всеукраїнського об’єднання «Свобода» роздавали партійну літературу, зокрема зареєстровану в установленому законом порядку газету «Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Не зважаючи на законність наших дій, працівники «Київблагоустрою» склали акт опису майна – намету, і демонтували його.

Сьогодні в Комунальному підприємстві «Київблагоустрій» представнику «Свободи», який приїхав забирати партійний намет, замість намету вручили рахунок за його «демонтаж» і акт (!) виконаних робіт, де «Свобода» фігурує як замовник «демонтажу» власного намету. Очевидно, космічна хвороба є заразною і її вже підхопили керівники підпорядкованих Черновецькому підрозділів. Особливо у вмінні пускати «космічний пил» в очі. Чого лише вартий рахунок за «демонтаж» намету, згідно з яким працівники благоустрою «напрацювали» три людино-години на складанні намету, яке одна людина може здійснити впродовж 10 хвилин, і оцінили «демонтаж» намету в 355 гривень.

Можливо, комунальники, спостерігаючи за діяльністю Леоніда Черновецького, подумали, що політична партія – це надприбутковий бізнес-проект, і тому для встановлення агітаційного намету партія зобов’язана взяти у них дозвіл як на встановлення якогось кіоску з продажу жуйки, цигарок чи пива. 

Вилучення намету «Свободи» працівниками «Київблагоустрою» є брутальним порушенням Конституції України. Київська міська організація ВО «Свобода» спрямувала скаргу про порушення конституційних прав начальнику Печерського РУ ГУ МВС України у місті Києві та прокурору Печерського району міста Києва. Юристи організації також підготували позов на незаконні антиконституційні дії комунальників.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розглядає дії Київської влади як тиск на нашу політичну силу і спробу перешкодити нашому конституційному праву здійснювати політичну діяльність. Ми розуміємо, що практично вже розпочалась президентська виборча кампанія і кандидат від націоналістичної «Свободи» заважає можновладцям як ніколи».

Переглядів: 905 | Додав: olab | Теги: намет, київська влада, Печерськ | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту