Вівторок, 2024-04-16, 8:04 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 13 » У Миколаєві пенсіонера звинувачують у хуліганстві за те, що вимагав від службовця «Ощадбанку» спілкуватися українською
У Миколаєві пенсіонера звинувачують у хуліганстві за те, що вимагав від службовця «Ощадбанку» спілкуватися українською
4:59 PM
13 вересня 2010 року Ленінський районний суд міста Миколаєва розпочав розгляд справи проти Анатолія Ільченка, якого звинувачують у хуліганстві за те, що він вимагав від працівниці «Ощадбанку» спілкуватися з ним державною мовою, а після її відмови – просив надати книгу скарг та пропозицій.

На підтримку свого побратима Анатолія Михайловича Ільченка, який відомий у Миколаєві та за його межами завдяки постійному захисту української мови і державних символів, вийшла Миколаївська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Свободівці пікетують засідання Кримінальної палати Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Анатолія Ільченка звинуватили у хуліганстві за статтею 173 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Пан Анатолій – пенсіонер, невисокого зросту, худорлявої статури, «хуліганив» у Миколаївському відділенні «Ощадбанку» №8351/047, що знаходиться на проспекті Жовтневому, 45. Насправді ж він захищав українську мову, у спілкуванні якою йому відмовили у цьому відділенні.

Сталося все 10 вересня, коли Анатолій Ільченко зайшов до банку, щоб отримати свою пенсію. Після того, як він годину простояв у банку, йому повідомили, що апарат для видачі чеків зламаний, а попереджати про це своїх клієнтів хоча б за допомогою оголошення, працівники банку не зобов’язані. Повідомляючи про все це, касир Перхаєва Любова Василівна відмовилась переходити на державну мову (а це державний працівник і отримує заробітну плату з наших з вами податків). Пан Ільченко володіє лише українською і німецькою, тому не міг зрозуміти, що ця «дамочка» намагалась йому розказати. Тоді він попросив книгу скарг і пропозицій, яка має видаватись за першою вимогою, але й її не отримав. Лише через деякий час працівниця банку надала йому якийсь зошит, який назвала «кнігою жалоб». Пан Анатолій зауважив, що хіба можна так казати про фільчину грамоту, у якій відсутні нумерація сторінок, вона не проштампована, не прошита, а справжня книга скарг у цей час висіла за спиною у цієї ж «сотрудніци».

Анатолій Михайлович викликав співробітників міліції, аби повідомити про підробку документа, але замість того, щоб арештувати порушників закону «доблесна міліція» затримала самого Ільченка за хуліганство. При цьому правоохоронці обізвали пенсіонера фашистом.

Це не перший конфлікт цього відділення «Ощадбанку» й Анатолія Михайловича. Раніше патріот звертався в міліцію і до обласної адміністрації, аби йому забезпечили спілкування в державній установі державною мовою. Пан Ільченко надав ці документи суду. Але суддя Захарченко Дмитро Володимирович відмовив у долученні цих документів до справи, прокоментувавши своє рішення словами: «З прівєтом, Вася».

Свободівці чекають на завершення судового процесу, який триває у ці хвилини, та про його результат повідомлять у наступному прес-релізі.

Миколаївська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від суду об’єктивного розгляду справи згідно з вимогами українського законодавства. Вимагаємо від Управління у справах захисту прав споживачів у Миколаївській області розслідувати факти неповаги до клієнтів, дискримінації української мови та спроби підробити книгу скарг та пропозицій службовцями філії Ощадбанку №8351/047. За результатами розслідування вимагаємо звернутися до відповідних державних органів з вимогою позбавити філію Ощадбанку відповідних ліцензій та дозволів у зв’язку з порушенням законодавства та прав споживачів, застосувати до винних осіб з числа керівництва філії санкції за порушення норм законодавства та взяти на контроль усунення вказаних вище порушень законодавства з боку адміністрації закладу.
Переглядів: 636 | Додав: olab | Теги: ощадбанк, пенсіонер | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту