Четвер, 2024-04-18, 10:24 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Вересень » 17 » Свободівця Петра Колодія обрали заступником голови Львівської облради
Свободівця Петра Колодія обрали заступником голови Львівської облради
11:10 AM
15 вересня 2009 року на сесії Львівської обласної ради заступником голови обрано свободівця Петра Колодія. За його обрання проголосувало 74 депутати, проти - 19, утрималися – 7. Новообраний заступник голови облради передусім відмовився від половини своєї зарплати та від усіх надбавок та премій – цю суму щомісячно переказуватимуть на соціальні потреби дітей із малозабезпечених сімей. 

«Свобода» досягла того рівня народної довіри та впливу на політичні процеси, ігнорувати який вже неможливо, - прокоментував цю подію голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок. – Навіть там, де «Свобода» не має жодного представництва у владі, вона серйозно впливає на ситуацію. Яскравий приклад – справа Лозінського в Кіровоградській області. Там взагалі немає наших депутатів у радах. Та все ж лише втручання «свободівців» зрушило цю справу. Усім зрозуміло, що якби не «Свобода», то Лозінський досі сидів би в парламенті і далі полював на людей у привласнених угіддях. Це стосується й ситуації, коли Україні загрожувала узурпація влади коаліцією ПРіБЮТ. Тоді три обласні ради, у тому числі й Львівська, за наполяганням «свободівців», відкрито виступили проти спроби закулісної узурпації влади. При тому, що наша фракція у Львівській облраді нараховує всього десять депутатів, а на Франківщині – взагалі лише один. І подібних прикладів – безліч. Завдяки ідейній твердості і наполегливості, «Свобода» нині має значно більший дійсний вплив, ніж представництво у владі. Усім ясно, що якби вибори відбулися сьогодні, то результат разюче відрізнявся би від того, що був у 2006-му. Очевидно, що «Свобода» на Львівщині здобула би владу навіть більшу ніж на Тернопіллі. Відтак зрозуміло, що тут, де авторитет «Свободи» постійно росте, влада мусить рахуватися з позицією громадян, які підтримують наше об’єднання. Саме тому депутати від інших політичних сил, які адекватно оцінюють становище і для яких добро краю не є порожнім звуком, проголосували за обрання Петра Колодія. А проти, з власних вузькопартійних міркувань, проголосували очевидно ті, які бояться «Свободи» як вогню. Бо вони розуміють, що для нас будь-яка посада є лише додатковим важелем для захисту українців від свавілля можновладців. 

Наша позиція завжди була послідовною. Не зміниться вона і сьогодні – незалежно від того, в опозиції «Свобода», частково входить у владу, або ж бере на себе всю відповідальність за керівництво. Сьогодні ми лише отримали додаткові важелі впливу для втілення своїх ідеологічних і програмних засад. Здобули дещо більші можливості для захисту інтересів українців на теренах Львівщини.

Не буду приховувати і наші тактичні мотиви. Для «Свободи» ця посада, безперечно, має значення також і у політичній боротьбі. Наприклад знаємо, що у 2006 році у нас вкрали надто багато голосів на виборах, в тім числі до Львівської обласної ради. Система є такою, що без доступу до влади, дуже важко проконтролювати підрахунок голосів. Особливо гостро ця проблема постає сьогодні, після прийняття нового закону про вибори президента, який дозволяє небувалі фальсифікації. Заступник голови обласної ради – це, звісно, не адмінресурс, але це та посада, яка дозволить проконтролювати підрахунок голосів на виборах». 

Довідка.

Петро Колодій народився 12 липня 1962 року у Львові в патріотичній родині. Батько – Нестор Петрович Колодій, у 1947 році був засуджений на 10 років за «антирадянську пропаганду». Покарання відбував у місті Джизказган (Казахстан) на олов’яних шахтах. 

По закінченні середньої школи Петро Колодій вступає до автодорожнього технікуму, потім у Львівський політехнічний інститут, де здобуває фах інженера-механіка. У 2002 році вступає до Національної академії державного управління при Президентові України (спеціальність – державне управління), яку закінчує у 2005 році. Державний службовець 7 рангу. Працює заступником директора на кількох приватних підприємствах. У 1998-2002 роках – Голова правління АТЗТ «Атмосфера-центр». У 2002 році знайомиться з Олегом Тягнибоком і, зрозумівши, що має такі ж переконання, - вступає в «Свободу». З 2002 по 2006 роки - помічник-консультант народного депутата України Олега Тягнибока. Нині – приватний підприємець. 

Разом з дружиною Тетяною виховують сина Нестора.



Переглядів: 787 | Додав: olab | Теги: Петро Колодій, заступник, голова Львівської облради | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту