Четвер, 2024-04-18, 8:38 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Січень » 7 » Олег Тягнибок: «Статус Криму потрібно змінити з автономного на обласний, а спеціальний статус Севастополя – скасувати»
Олег Тягнибок: «Статус Криму потрібно змінити з автономного на обласний, а спеціальний статус Севастополя – скасувати»
10:57 PM
«Україна має розробити програму односторонніх дій України в разі невиконання РФ зобов'язань щодо виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з території України до 2017 року». Про це кандидат на пост Президента України, лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив 6 січня 2010 року в Криму під час зустрічі з мешканцями міста Севастополя.

Олег Тягнибок, зокрема, зазначив:

«Російська Федерація постійно порушує Конституцію та закони України, а також підписані міжнародні угоди, зокрема, Будапештський меморандум, який Москва, по суті, розірвала в односторонньому порядку. Не зважаючи на те, що термін перебування Чорноморського флоту РФ завершується у 2017 році, Кремль не має жодного бажання виводити свій флот з України. Москва усіма способами намагається продовжити термін перебування Чорноморського флоту на українському півострові, щоб і далі використовувати Крим як фактор дестабілізації в Україні. У цьому питанні Кремлю активно допомагає московська п’ята колона, яка на сьогодні дуже широко представлена в українській владі.

Для нейтралізації ворожих планів Москви необхідно змінити статус Криму з автономного на обласний та скасувати спеціальний статус міста Севастополя. Необхідно на рівні РНБО розробити програму односторонніх дій України в разі невиконання РФ зобов'язань щодо виведення Чорноморського флоту РФ з території України до 2017 року. Потрібно створити українські контрольно-пропускні пункти на всіх об'єктах, орендованих до 2017 року російським флотом, а також запровадити суворий контроль за пересуваннями іноземних військовослужбовців територією України. Для нашої держави принциповим є забезпечення невідкладного примусового виконання всіх рішень українських судів щодо вилучення українського майна, яким незаконно користується Чорноморський флот РФ, здійснити в односторонньому порядку та згідно з міжнародними стандартами підрахунок орендних ставок за перебування іноземного флоту на території України та виставити відповідний рахунок Москві. Україна повинна запровадити постійне безперешкодне фахове інспектування військових об'єктів Чорноморського флоту РФ на території України щодо відповідності їхнього функціонування до Конституції та законів України, а також підписаних міжнародних угод. Потрібно вимагати від Кремля детального звіту про перебування на території України (включно з територіальними водами та континентальним шельфом) зброї та боєзапасу, які належать РФ.

І зрештою, необхідно посилити охорону державного кордону на Азовському та Чорному морях, забезпечивши суворий митний контроль за всіма вантажами, які потрапляють на територію України через ЧФРФ».
Довідка. «Програма захисту українців» містить розділ «VIII. Крим і Севастополь. Встановлення Конституційного порядку та забезпечення стабільного розвитку», в якому «Свобода» визначила чіткі механізми вирішення питань на півострові, зокрема:

- Винести на всеукраїнський референдум питання про зміну статусу Криму з автономного на обласний та скасування спеціальний статус міста Севастополя.

- Надати Севастополю право вільного порту (на зразок «порто-франко»). Надати курортно-рекреаційним територіям Південного та Західного узбережжя Криму – статус вільної від оподаткування економічної зони.

- Підняти Державні Прапори України над усіма об'єктами, орендованими ЧФРФ та встановити порядок використання іноземної державної символіки на території України відповідно до законодавства України й міжнародних норм.

- Запровадити постійне безперешкодне фахове інспектування військових об'єктів ЧФРФ на території України щодо відповідності їхнього функціонування до Законів України та підписаних міжнародних угод. Вимагати від РФ детального звіту про перебування на території України (включно з територіальними водами та континентальним шельфом) зброї та боєзапасу.

- Розробити на рівні РНБО програму односторонніх дій України в разі невиконання РФ зобов'язань щодо виведення ЧФРФ з території України до 2017 року. Вимагати негайного виведення ЧФРФ з Криму, якщо Російська Федерація і далі порушуватиме Закони України та підписані міжнародні угоди.

- Здійснити повну ревізію прав власності та прав використання землі та майнових об'єктів на території Криму. Відновити відповідно до чинного законодавства права громадян на безперешкодне користування землями загального користування – пляжами та прибережними смугами у стометровій зоні від лінії припливу.

- Ухвалити Державну Програму інтеґрації в Українське суспільство його кримської частини, що передбачало б економічну, транспортну, культурну, інформаційну та освітню інтеґрацію.

- Упровадити Державні програми представлення Української культури та мистецтва в Криму. Надавати на конкурсній основі Державну підтримку осередкам Української культури та україномовним ЗМІ у Криму. Забезпечити українцям Криму безперешкодний доступ до україномовних ЗМІ та книгарень за допомогою цільових дотацій з Бюджету. Забезпечити українцям Криму можливість безперешкодно здобувати освіту рідною мовою в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Детальніше – на сайті «Свободи»: http://www.svoboda.org.ua/pro_partiyu/prohrama/


Переглядів: 682 | Додав: olab | Теги: України, Тягнибок, Севастополь, РФ, Крим | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту