П`ятниця, 2024-04-19, 3:54 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 13 » На Рахівщині горяни здобули перемогу – фірма, яка провадила незаконні геологічні розробки, вивозить обладнання!
На Рахівщині горяни здобули перемогу – фірма, яка провадила незаконні геологічні розробки, вивозить обладнання!
10:44 AM

Під тиском понад півтисячної громади Рахівщини бізнесмени з фірми «Марморош» розпочали вивозити обладнання з урочища «Рударня», де напередодні, попри протести людей, провадили геологорозвідувальні роботи, аби надалі розпочати екологічно небезпечний видобуток поліметалевих руд. На разі вже демонтовано генератор та розпочато демонтаж бурової установки, яку невдовзі мають вивезти за терени гуцульського краю. Про це 13 серпня 2013 року повідомив голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Куцин, який перебуває на місці подій.

Станом на 17:30 13 серпня в урочищі «Рударня» перебуває більше ніж пів тисячі горян. Основна частина з них – мешканці села Косівська Поляна та міста Рахів, також присутні мешканці Великого Бичкова, Ясіня, Кобилецької Поляни – по суті представники майже половини населених пунктів району вимагають від горе-бізнесменів із «Марморошу» забратися геть. Також прибули підтримати пікетувальників народні депутати України від ВО «Свобода» Валерій Черняков (уповноважений націоналістичного об’єднання на Закарпатті) та Павло Кириленко.

«Представники підприємства «Марморош» разом із правоохоронцями вважали, що їм вдасться «забалакати» людей і уникнути вивезення обладнання. Проте після того, як вони побачили настрої людей, зрозуміли, що иншого шляху, як забратися звідси – немає. Вочевидь, попередження горян, що після 17:00 вони готові розпочати демонтаж обладнання власними силами, спрацювало. Тому, власне, і було викликано транспорт та розпочато вивезення техніки самими представниками «Марморошу». На разі вже демонтували генератор і розпочали витягувати на дорогу бурову установку для подальшого її транспортування», – повідомив Олег Куцин. Націоналіст також додав, що за їхньою інформацією, з самого ранку у Рахові біля міської загальноосвітньої школи №2 перебувало близько сотні бійців спецпідрозділу «Беркут», яких ближче до обіду зібрали в автобуси. Як припускає свободівець, вони готові були «зачистити» місце, де протестувала громада. «Вочевидьспецпризначенцям дали «відбій». Адже близько сотні беркутівців не змогли би нічого вдіяти із півтисячною громадою, якій нема куди відступати. Слід зазначити, що радикальний настрій краян не зник із демонтажем обладнання. Навіть зараз люди наголошують, що не припинять протест, аж допоки не побачать в урочищі порожнє місце, – наголосив свободівець.

Народний депутат України, уповноважений ВО «Свобода» на Закарпатті Валерій Черняков наголосив, що горяни своїми згуртованими діями показали приклад усій Україні, як потрібно боронити свої права та власну землю. «Уже зараз можна говорити про те, що гуцули завдяки спільним діям, завдяки своїй згуртованості здобули важливу перемогу. Перемогу, яка є прикладом не лише для Закарпаття, а й для цілої України. Події на Рахівщині чітко засвідчують: коли люди демонструють свою власну позицію й готові боротися за свої права – ні ласі до наживи ділки, ні влада, яка самоусувається від розв’язання проблеми (або навіть її поглиблює), ні міліція, якою намагаються залякати людей, – не зупинять поступ українців, які борються за своє майбутнє», – підкреслив Валерій Черняков.

Нагадаємо, що з ранку 13 серпня 2013 року на Закарпатті громада Косівської Поляни відкинула будь-які спроби керівництва фірми «Марморош» «забалакати» проблему, пов'язану з видобутком поліметалевих руд на Рахівщині. Докладніше:http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041426/


Переглядів: 1077 | Додав: olab | Теги: Рударня, Марморош | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту