П`ятниця, 2024-03-29, 1:49 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Вересень » 8 » Кіровоградська «Свобода» вимагає у Луценка позбутися перевертнів у міліцейській формі
Кіровоградська «Свобода» вимагає у Луценка позбутися перевертнів у міліцейській формі
7:53 PM
Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» звернулася із заявою до міністра внутрішніх справ України із вимогою розслідувати факт звірячого побиття співробітниками Гайворонського РВ УМВС в Кіровоградській області мешканця міста Гайворон Віктора Сєрих з метою отримання неправдивих свідчень. У заяві йдеться:

«Віктора Сєрих запросили до райвідділу міліції і запропонували написати зізнання, ніби він спалив чийсь мопед. Запрошений відмовився це зробити. Потім заступник начальника райвідділу вдарив В.Сєрих, після чого той впав. Опісля по-звірячому Віктора били четверо: підполковник, капітан, вже згадуваний заступник начальника і ще одна особа у формі. Періодично припиняючи наносити удари по голові, хребту, потилиці, передпліччях, нирках, вимагали обмовити себе.

Після чергової відмови один із міліціянтів-садистів здійснив страшної сили удар у груди і Віктор відчув, що йому зламали кістки. Пізніше рентгенограма підтвердила найгірші сподівання: «… косий перелам тіла грудини». 

Знущання і побиття, нанесені травми - не зупинили бузувірів. Підполковник наказав, щоби Віктора «вели на протигаз». В іншому кабінеті троє правоохоронців здійснили дві спроби одягти протигаз на голову В.Сєрих, перепинили доступ кисню, аж поки Віктор не почав втрачати свідомість. З вух у нього потекла кров. Коли затриманого відлили водою, підполковник, посміхаючись, запитав: «Ми тебе били?». В.Сєрих сказав «ні», побоюючись, що живим із міліції не вийде. Після оформлення протоколу, зняття відбитків пальців, Віктора просто вигнали на вулицю.

В.Сєрих зняв побої і 1 вересня звернувся до Гайворонської прокуратури зі скаргою. А вже 4 вересня в прокуратурі почали знову знімати показання і потерпілий зрозумів, що намагатимуться перекласти нанесення тяжких травм на сторонню особу.

Факт катування громадянина із застосуванням протигаза та групового побиття людини високопосадовцями районної міліції свідчить про систему «бєспрєдєла», яка глибоко вкоренилася у міліцейських структурах. Лише за останні кілька місяців кіровоградська «Свобода» оприлюднила факти побиття міліціонерами-даішниками громадянина В. Калича, зухвалої антизаконної поведінки начальника УДАІ м. Кіровограда О.Крилова, свавілля щодо мешканця Онуфріївки В.Сурмила, а також про полювання на людину нардепа Лозінського, міліціонера Ковальського, прокурора Горбенка… А віз і нині там… Жодної реакції ні від обласного міліцейського начальства, ні від прокурора області.

Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» засуджує антиконституційні дії правоохоронців, які посягають на права і свободи громадян, застосовують методи насильства і катування щодо затриманих осіб, відчуваючи безкарність і вседозволеність.

Кіровоградські «свободівці» вимагають:
- від Міністра внутрішніх справ України Ю. Луценка – негайно звільнити із займаної посади начальника УМВС в Кіровоградській області В. Плавюка як неспроможного підтримувати належну дисципліну та виконання норм чинного законодавства його підлеглими, забезпечити якісну кадрову політику у підрозділі;
- від начальника УМВС в Кіровоградській області – негайно звільнити із органів міліції керівний склад Гайворонського РВ УМВС в Кіровоградській області за дискредитацію органів МВС .
- від прокурори Кіровоградської області – взяти під особистий контроль розслідування справи про звіряче побиття міліціонерами мешканця Гайворона Віктора Сєрих.

«Свободівці» виступають за очищення міліцейських рядів від перевертнів, які підривають віру суспільства у можливість законним шляхом забезпечити правопорядок у державі і засуджують перетворення правоохоронних органів у підрозділ «бандитів у формі», яких боїться цивільне населення».

Переглядів: 722 | Додав: olab | Теги: Кіровоград, Луценко | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту