Вівторок, 2024-04-23, 11:56 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 21 » Харківська «Свобода» вимагає від прокурора області розслідувати зрив флеш-мобу проти Податкового кодексу
Харківська «Свобода» вимагає від прокурора області розслідувати зрив флеш-мобу проти Податкового кодексу
6:49 PM

20 серпня поточного року Харківська обласна організація звернулася до прокурора Харківської області Геннадія Тюріна з вимогою негайно розслідувати інцидент, що стався 19 серпня під час проведення флеш-мобу проти Податкового кодексу Азарова-Тігіпка.

Наводимо текст звернення повністю:

«На 19 серпня 2010 року було призначено проведення масової акції – пікетування Харківської обласної ради щодо недопущення ухвалення Податкового кодексу Азарова-Тігіпка. Суть акції полягала в наступному.

Об 11 годині 00 хвилин біля будівлі Харківської обласної ради на майдані Свободи розпочався мітинг. У той самий час за сценарієм організаторів акції біля будівлі ДПІ у Київському районі Харкова почалася «жалобна процесія», учасники якої повинні були пройти вулицею Іванова на майдан Свободи та приєднатися до учасників мітингу. По завершенні мітингу дерев’яну труну, в якій знаходилися картонні коробки з написом «Малий та середній бізнес або Податковий кодекс Азарова-Тігіпка?» символічно планувалось передати депутатам Харківської обласної ради.

Майже негайно після початку руху «жалобної процесії» біля будівлі ДПІ працівники міліції відсторонили учасників акції від символічної труни та обмежили руху пішоходів та транспортних засобів вулицями Іванова і Чернишевською. Як пояснили співробітники міліції «до чергового надійшло телефонне повідомлення про начебто наявність в дерев’яній труні піротехнічних засобів у вигляді вибухівки». Водночас на місце події прибули фахівці вибухотехнічного підрозділу, які за допомогою собаки та спеціальних пристроїв обстежили труну. За результатами обстеження в труні ніяких піротехнічних засобів виявлено не було.

Просимо прийняти до уваги, що 18 серпня 2010 року у виконкомі Харківської міської ради відбулося засідання погоджувальної комісії, за результатами якої було ухвалено рішення про звернення до суду з позовом про заборону проведення цього масового заходу. Усвідомлюючи безперспективність такого судового позову можливо припустити, що за завданням керівництва міської ради могло бути зроблене неправдиве повідомлення про замінування труни, яке мало на меті недопущення проведення масового заходу в запланованому форматі.

На підставі наведеного вище Харківська обласна організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» звертається до прокуратури Харківської області з вимогами:

-          взяти під особистий контроль порушення кримінальної справи за фактом свідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, а саме закладення  вибухівки в символічну труну під час проведення масового заходу;

-          взяти під особистий контроль розслідування цієї кримінальної справи;

-          оприлюднити, з якого телефону, з якого місця, адреси тощо було зроблено дзвінок, що спричинив блокування декількох центральних вулиць міста Харкова, відволік значну кількість особового складу органів міліції, МНС та інших служб від виконання їхніх звичайних завдань, а також змусив понести витрати бюджетних коштів на забезпечення цього виклику.»

Переглядів: 601 | Додав: olab | Теги: області, вимагає від прокурора, флеш-моб, розслідувати зрив, проти Податкового кодексу, Харківська «Свобода» | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту