П`ятниця, 2024-04-19, 8:04 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 7 » Андрій Іллєнко: «Перемога в бійні проти рейдерів на вулиці Маяковського у Києві – приклад для всієї України»
Андрій Іллєнко: «Перемога в бійні проти рейдерів на вулиці Маяковського у Києві – приклад для всієї України»
0:03 AM

7 серпня 2013 року громада житлового масиву Троєщина за підтримки свободівців та народного депутата від 215-го виборчого округу Андрія Іллєнка протестували проти незаконного будівництва торгово-офісного комплексу на вулиці Володимира Маяковського, 4. У результаті 3-годинних бойових дій із застосуванням з боку рейдерів гарячої смоли, сльозогінного газу та каміння – громада за підтримки свободівців звільнила зелену зону від незаконної забудови та бандитів, що її охороняли. «Свобода» вимагатиме кримінального покарання для усіх нападників, які чинили загрожували життю троєщинців. Протестувальники організували на місці цілодобове чергування аби не допустити повернення рейдерів та продовження забудови.

6 серпня цього року будівельники під прикриттям бойовиків-«тітушок» та міліції огородили зелену зону поряд із житловими будинками металевим парканом, зрізали всі дерева та почали будівельні роботи. Мешканці Троєщини вимагали припинити нищення зеленої зони і прибрати паркан та будівельну техніку, проте юрист забудовника цинічно й по-хамськи заявив, що будівництво не буде припинене.

7 серпня після того як люди підійшли до паркану з вимогою припинити роботи, охоронці рейдерів пустили сльозогінний газ, бризкали на людей із вогнегасників, закидали землею та мазутом. Міліціянти почали відтісняти громаду від паркану, але самі опинилися під обстрілом бандитів. Коли правоохоронці намагались перелізти через паркан для припинення хуліганських дій, бойовики їх поливали газом і перекидали назад за паркан. У декого були розбиті обличчя, форма забруднена землею і мазутом. Працівники міліції були деморалізовані і не знали, що робити. Не змінила ситуацію навіть присутність керівника Деснянського райуправління міліції.

Більше того, бандити поливали людей гарячою смолою та закидали камінням. Свавілля бандитів розлютило мітингувальників, які почали прориватися на захоплену ділянку. Після півгодинного штурму, коли «тітушки» використали всі запаси газу і всі вогнегасники, громада зламала огорожу та притисла бандитів до паркану. Оскільки міліціянти навіть не намагались затримувати хуліганів, мешканці почали самостійний наступ, після якого охоронці почали в паніці перестрибувати через паркан і тікати в різні боки. Обуренню громади не було меж, і люди вирішили зруйнувати паркан по всьому периметру. З захопленої ділянки вигнали також і будівельників, яких закидали яйцями, а будівельна техніка знешкодили.

«Проти бандитів повстав увесь район. На піку подій зібралося близько тисячі людей. Такої свідомости та активности місцевих мешканців у захисті своїх прав, як на Троєщині – я не бачив ніде і ніколи! Людей не злякала ні смола, ні газ, ні «бики»-найманці. От де козацький дух живе в людях! Сьогодні Троєщина – приклад для Києва та всієї України!

Молоді і старі, чоловіки і жінки, офісні працівники і робітники – усі стали на захист своєї гідности та свого життєвого простору. Попри шалений спротив бандитів, паркан було прорвано, і в середину увійшли мешканці. «Тітушки» тікали в абсолютній паніці, кидали на ходу свої речі. Ще кілька хвилин тому вони «крили» пенсіонерів матом і поливали людей смолою, а зараз ці найманці просто накивали п’ятами. Земля знову належить киянам, а бандитів покарано і викинуто геть. Тотальна перемога!», заявив народний депутат свободівець Андрій Іллєнко.

Фото й відео події: http://society.lb.ua/accidents/2013/08/07/218352_ohrana_skandalnoy_troeshchinskoy.html

Довідка: Історія із забудовою на Маяковського, 4 тягнеться з 2010 року. Саме тоді мародерська Київрада на чолі з Черновецьким, з численними порушеннями, віддала цю ділянку землі під забудову. Сам забудовник на місці з`явився лише півроку тому, але відчувши протидію мешканців навколишніх будинків – тимчасово відмовився від активних дій. Але затишшя тривало до 6 серпня 2013 року, коли зненацька зелену зону захопили дві сотні найманців-«тітушок», завезли будівельну техніку і почали рубати дерева. Тоді місцеві мешканці й запропонували зібратися 7 серпня о 19:00, щоби провести громадські збори і визначити план дій.

Переглядів: 1178 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту