Субота, 2024-04-20, 11:07 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 22 » У Київраді відбулося безпрецедентне розбазарювання землі і майна київської громади
У Київраді відбулося безпрецедентне розбазарювання землі і майна київської громади
2:51 PM

Розкрадання землі та комунального майна у Києві, яке легітимізувала сесія міської ради  свідчить про нагальну необхідність проведення виборів у столиці. Про це 22 травня заявив член Політради Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Левченко, підбиваючи підсумки засідання Київради.

Присутні на сесії народні депутати свободівці, їхні помічники та громадські активісти домоглися того, щоби кожне майнове питання було винесене на обговорення і проголосоване окремо. Також за наполяганням громади було зняти з розгляду низку одіозних питань, зокрема шляхом забезпечення виключно особистого голосування.

Однак на сесії було проголосовано значну кількість непрозорих рішень корупційного характеру. Так, провладна більшість Київради ухвалила рішення про об’єднання восьми муніципальних кінотеатрів в єдине підприємство, яке має очолити провладний чиновник. Також рада вдалася до окозамилювання – проголосувала за низку рішень про надання в оренду (за плату, що становить 1 грн на рік) муніципальних приміщень фіктивним громадським організаціям, які прикриваються молодіжною, ветеранською, освітньою діяльністю, а в насправді – ведуть комерційну роботу.

Також було ухвалено низку масштабних земельних рішень, зокрема щодо забудови земельної ділянки на вулиці Туполєва, 12 товариством «Київська овочева фабрика» – а фактично для розбудови бізнес-імперії Пилипишина «Експоплаза»; про забудову 300 гектарів у Пущі-Водиці; скерування 9 млн грн. на асфальтування Біличанського лісу тощо.

«На останню легітимну сесію Київради було винесено понад 200 питань щодо розбазарювання власности міста. Це і договори про оренду, і узгодження землеупорядної документації, і передача комунального майна та інші майнові питання. Прикметно, що сесії ради мала рекордну тривалість та завершилася близько 21:30. Вочевидь, депутати, усвідомлюючи, що це останній шанс легітимно провести сесію, поспішали задовольнити свої бізнес-інтереси. Ці рішення намагалися ухвалювати без жодного обговорення, більше того – голосувати «пакетом». Але за наполяганням свободівців вдалося домогтися обговорення питань, окремого голосування по кожному з них та особистого голосування кожного депутата. Утім, протягом останньої години роботи Київради було порушено усі можливі норми прозорости й відкритости роботи представницького органу місцевої влади.

Кількість присутніх провладних депутатів дозволяла ухвалювати будь-які питання земельного дерибану. Крім декількох випадків, коли завдяки протестам свободівців та громадських активістів були зняті з розгляду або провалені відверто корупційні рішення. Зокрема, було зняте з розгляду питання про забудову скверу на вулиці Павлівській.

Втім, ми все ж таки стали свідками чергового «дерибану» у стінах Київської міської ради. Попри присутність народних депутатів та активістів, провладна більшість формально легітимно розбазарювала майно і землю київської громади. Це ще одне показове свідчення нагальної необхідности проведення виборів у столиці, адже якщо вони вдаються до таких дій зараз, то навіть складно уявити, як вони поводитимуться після 2 червня, коли термін їхньої каденції сплине», – зазначив присутній на сесії член Політради Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Левченко.

Слід зазначити, що свободівці зафіксували низку фактів неособистого голосування (http://youtu.be/BGqfD0PdSUQ , https://www.youtube.com/watch?v=8vfm3JrA9Xk , http://youtu.be/NLjk1ZLJMsg) та вимагатимуть від ради належної реакції на дії депутатів-порушників регламенту.

Довідка22 травня 2013 року народні депутати від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко, Олег Гелевей, Олег Осуховський та їхні помічники прибули на сесію Київської міської ради, щоби відповідно до чинного законодавства проконтролювати дотримання законности під час розгляду питань про надання земельних ділянок та розподіл комунального майна.

Початок сесії був ознаменований грубим порушенням законодавства та перешкоджанням депутатській діяльности. Зокрема, порушуючи норму статті 34 частини 8 Закону України "Про статус народного депутата", державна охорона намагалася не допустити помічників народних депутатів у сесійну залу. Однак свободівці домоглися реалізації вимоги закону. Щоправда, в результаті неправомірних дій державної охорони було знято частину дверей сесійної зали. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039280/

 Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

067-441-46-01

twitter.com/vo_svoboda  Skype: Yuriy.Syrotyuk


Переглядів: 484 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту