П`ятниця, 2024-03-29, 1:03 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 25 » У День Незалежности лідери «Свободи» здійснили традиційний заплив через Дніпро
У День Незалежности лідери «Свободи» здійснили традиційний заплив через Дніпро
3:08 PM

24 серпня 2013 року Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок та заступник Голови ВО «Свобода», заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський спільно з побратимами-свободівцями здійснили заплив через Дніпро з нагоди 22-ї річниці Незалежности України. Цьогоріч заплив відбувся в центрі України – в місті Кременчук Полтавської области.

Перед початком запливу свободівці поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку. Згодом із центрального пляжу міста, розташованого на лівому березі Дніпра, націоналісти розпочали заплив через головну річку України. Лідери «Свободи» спільно з побратимами пропливли під Крюківським мостом і вийшли на правому березі Дніпра, таким чином з'єднавши дві частини міста і символічно – України. Фінішем запливу стало  місце Куруківської битви.

Фінішувавши на місці славетної козацької битви, Олег Тягнибок зазначив: «Ми не випадково долали Дніпро саме тут, у Кременчуці, і подолали шлях від пам’ятника Шевченкові до місця однієї з найперших славетних козацьких битв. Адже наша незалежність – це символ титанічної боротьби і змагань десятків поколінь української нації. Це жертовний світоч правди Тараса Шевченка, що вела нашу націю крізь найбільший морок бездержавности, і безмірна козацька звитяга, що списом і шаблею боронила українську націю в часи лихоліть».

Очільник ВО «Свобода» наголосив: «Уперше за останні пів тисячі років маємо такий великий проміжок незалежного мирного життя української нації в українській державі. Так, ця держава ще не стала своєю і по-справжньому українською за змістом, але вона дала можливість вирости цілому поколінню ровесників незалежности, завданням яких є продовжити справу наших великих попередників: Тараса Шевченка, козаків, холодноярців, вояків ОУН-УПА, – і збудувати справжню українську державу. Мусимо усвідомлювати цю відповідальність, яка лягла на наше покоління. Сьогодні, попри тиск влади, понад 80% громадян вважають себе патріотами і кожен другий готовий зі зброєю в руках захищати свою незалежність. Проте ми маємо при владі людей, які не вважають себе частиною української нації і ненавидять цю незалежність. Ми ж мусимо виправити цю ситуацію. Тому нас попереду чекає рішуча боротьба за здійснення докорінних змін в Україні на користь української нації».

Світлини з події: https://plus.google.com/u/0/photos/116895021920180777405/albums/5915610059542402529

Нагадаємо, що торік 24 серпня Олег Тягнибок разом із побратимами перепливав тернопільський став, а з нагоди 20-ї річниці української незалежности лідер ВО «Свобода» здійснював заплив через Дніпро в столиці.

Довідка: Куруківська битва відбулася неподалік Кременчука 1625 року, коли українське козацтво виступило проти польських гнобителів. Це був чи не найперший виступ об'єднаних сил козаків під проводом Марка Жмайла, який мав на меті здобуття вольностей для себе та свого народу. Бій закінчився підписанням Куруківського договору. Ця угода, яку підписав гетьман Михайло Дорошенко, стала поштовхом до наступних повстань та національно-визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького.

Переглядів: 2594 | Додав: olab | Теги: заплив Тянгибока, Дніпро | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту