Четвер, 2024-03-28, 9:24 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 11 » Пів тисячі киян домоглися закриття нелегітимної сесії Кивїради
Пів тисячі киян домоглися закриття нелегітимної сесії Кивїради
3:13 PM

11 липня 2013 року представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода», инші опозиційні сили та громадські активісти пікетували Київську міськраду з вимогою не допустити проведення засідання сесії міськради через її нелегітимність. Аби не допустити порушення закону, який визначає термін повноважень органів місцевої влади у 5 років, на місце подій прибули народні депутати фракції ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко, Олег Осуховський, Едуард Леонов. Аби вберегтися від гніву київської громади, виконувачка обов’язків міського голови Галина Герега оточила раду чотирма рядами «Беркута», бійці якого, застосовуючи спецзасоби, напали на киян. Попри це, завдяки згуртованим і рішучим діям громади і опозиційних сил вдалося змусити Київраду капітулювати – сесію було закрито. Тож, громада та народні депутати не допустили ухвалення радою незаконних рішень.

Аби унаочнити ставлення киян до нинішнього складу Київради, біля її будівлі було встановлено ємність із тарганами, які повзали по світлині із зображенням сесійної зали Київської міськради. Також мітингувальники тримали гасла «Геть депутатів-тарганів!», «Київ ON, Попов OFF, Game over!», а біля входу в будівлю почепили стрічку із написом «Місце злочину».

Ще до початку сесії перед міськрадою напоготові стояло більше сотні працівників спецпідрозділу «Беркут», які не підпускали до будівлі представників громади, хоча, згідно з положеннями роботи Київради, право на доступ у будівлю мають усі кияни. Громадяни намагалися відстояти своє право на доступ до представницького органу міста, однак «Беркут» застосував до них брутальну фізичну силу –  людей скидали зі східців перед входом у приміщення. Та незважаючи на це, народні депутати від ВО «Свобода» Олег Осуховський, Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко, депутати місцевих рад Юрій Ноєвий, Юрій Левченко та инші депутати від опозиційних сил потрапили до зали засідань ради. Решта активістів, яких під міськрадою зібралося майже пів тисячі, змушені очікувати на вулиці. Кияни тримають у руках плакати з вимогами звільнити столицю від бандитської влади та вигукують гасла: «Банду – геть!», «Київ – наш!», «Пам`ятай, чужинець:  тут господар – українець!», «Вийди на вулицю – поверни собі місто!».

«Міліціянти не те що не пускають киян до міськради, а навіть не дають наблизитися до будівлі. Зайти усередину не можуть ані помічники народних депутатів, які, згідно із законом «Про статус народного депутата України», мають на це законне право, ані пересічні громадяни, яким потрібно потрапити до міськради у власних справах», – зазначив один із пікетувальників, очільникПечерської районної організації ВО «Свобода» Андрій Медведько.

Близько 30 народних депутатів від опозиції, які потрапили у сесійну залу, заблокували трибуну. Попри заклики свободівців до Гереги не порушувати закон, секретар міськради в оточенні народних депутатів-«регіоналів» формально відкрила засідання. Після цього біля трибуни розпочалася штовханина. Герега, бачачи своє безсилля, оголосила перерву та скликала керівників фракцій на нараду, куди вирушили також народні депутати.

Як стало відомо близько 12-ї години, на нараді керівників фракцій було ухвалено рішення про закриття сесії Київради. Для оголошення цього рішення опозиція розблокувала трибуну.

«Опозиція змусила Київраду капітулювати. Згуртована громада та народні депутати не допустили ухвалення радою незаконних рішень. Сьогодні кияни довели, що мають свою гідність. Нелегітимна київська влада боїться людей, відгородилися від громади «Беркутом», але їм це не допомогло», – заявив голова Київської міської організації ВО «Свобода», народний депутат України Андрій Іллєнко.

«Ми не дозволили Герезі проводити сесію і вимагаємо, аби Київраду було розпущено. Герега має право хіба що на ухвалення звернення до Верховної Ради щодо негайного призначення виборів Київської міськради та міського голови.

Цілком очевидно, що Герегою керують у ручному режимі – за її спиною стоять депутати-«регіонали» Інна Богословська та Володимир Мисик і вказують їй, що вона має робити далі. Прикметно, що депутати від Партії регіонів, які представляють Слобожанщину (Богословська і Мисик) диктують киянам, що вони повинні робити! Влада настільки знахабніла, що не лише призначила «гауляйтера» Попова – нині вже представники Харкова проводять сесію Київської міської ради», – підкреслив Ігор Мірошниченко, який перебуває на місці подій.

Народні депутати мають намір оприлюднити перелік депутатів Київради, які зареєструвалися для участи у незаконній сесії.

Нагадаємо, 2 червня 2013 року сплив 5-річний термін роботи депутатського корпусу Київської міськради – з цього дня, за словами опозиційних депутатів, вони блокуватимуть роботу міськради через її нелегітимність.

Світлини з події: https://picasaweb.google.com/102652274152528116947/wrcmkI


Переглядів: 1091 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту