Четвер, 2024-04-18, 10:57 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 17 » Олег Тягнибок: Влада замість знищеного Інституту національної пам’яті доручила сформувати псевдо-наукову установу імені українофоба Д.Табачн
Олег Тягнибок: Влада замість знищеного Інституту національної пам’яті доручила сформувати псевдо-наукову установу імені українофоба Д.Табачн
0:48 AM
«Свобода» категорично засуджує чергове знущання влади над історією і національною гідністю українців. Ми вимагаємо припинити практику призначення колишніх партійних функціонерів і комсомольців на посади, що мають пряме відношення до відновлення історичної справедливості. Більше того, ці особи мають бути люстровані і усунені з будь-яких державних посад. Обов’язок нації – захистити Інститут національної пам’яті від зазіхань українофобів. Про це зазначив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи проект постанови Кабінету Міністрів про створення псевдонауководослідної установи під куруванням Табачніка.

Також лідер «Свободи» зазначив:

«Як відомо, Президент України Віктор Янукович під маскою так званої адмінреформи ліквідував Український інститут національної пам’яті. Натомість він розпорядився створити «Український   інститут національної пам'яті як науково-дослідну бюджетну установу при Кабінеті Міністрів України».

На виконання цієї вказівки, Кабінет Міністрів підготував проект постанови про створення Інституту національної пам’яті як науково-дослідного інституту. У проекті постанови, зокрема, передбачається, що у двомісячний термін Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, яке очолює Дмитро Табачнік, мусить розробити статут нової установи, її організаційну структуру та штатний розпис. Постанова має бути подана на розгляд уряду до 20 грудня 2010 року.

Солдатенко на сто відсотків виконав завдання щодо перетворення Інституту національної пам’яті на українофобський інститут безпам’ятства. Але цьому адептові совєцького агітпропу у квітні виповниться 65 років.

Тож питання щодо призначення керівника інституту, що займатиметься науково-дослідним «забезпеченням» формування політики національної пам’яті, залишається відкритим. Проте цілком вірогідно, що на місце старого комуніста-українофоба Солдатенка, призначать ще запеклішого україноненависника. Відтак не виключено, що цю посаду обійме А.Чайковський –  відомий сталініст та «борець із бандеризацією», якого навесні цього року не менш відомий українофоб –  нардеп Вадим Колісніченко – вже пропонував призначити головою Інституту національної пам’яті.

Тож поки національною пам’яттю займається українофоб Табачнік, знищення української історії проходитиме планомірно форсованими темпами. «Свобода» категорично засуджує чергове знущання влади над історією і національною гідністю українців. Ми вимагаємо припинити практику призначення колишніх партійних функціонерів і комсомольців на посади, що мають пряме відношення до відновлення історичної справедливості. Більше того, ці особи мають бути люстровані і усунені з будь-яких державних посад. Обов’язок нації – захистити Інститут національної пам’яті від зазіхань українофобів.

Призначаючи Табачніка «курувати» створення інституту національної пам’яті, режим Януковича оголошує відкриту війну українству. Адже нагадаю, що Табачнік, на посаді міністра освіти та науки, передусім зайнявся спотворенням історії у шкільних підручниках. Він дав вказівку вилучити з них події помаранчевої революції, факт союзництва СРСР з нацистською Німеччиною, боротьбу УПА з нацистами, біографію Героя України Романа Шухевича, факт Голодомору як геноциду української нації, масштабну повоєнну русифікацію українських шкіл у 50-х роках, масові репресії українців у 30-80-і роки, вбивчу більшовицьку колективізацію та атеїстичну чуму ХХ століття.

Одними з останніх вибриків Табачніка стала війна з Києво-Могилянською академією та заборона підручника з правознавства, який підготували науковці університету імені Тараса Шевченка для правничих вишів, у якому йшлося про глибинну відмінність між демократичним українським правом та тиранічним беззаконням у Росії.

Складається враження, що навіть прізвище Шевченко для Табачніка – як червона ганчірка для бика. Так Табачнік звільнив ректора Донецького університету героя України Володимира Шевченка, а нині цькує відомого професора Київського національного університету, авторитетного правника Олександра Шевченка. Монографію останнього «Історія українського права», рекомендовану Міносвіти – за наказом Табачніка заборонили розповсюджувати та вилучили з продажу та бібліотек.

Схоже,  Дмітрій Табачнік зібрався перевершити славу свого попередника, черкаського справника Василя Табачникова, який у середині 1859 року написав секретний рапорт з наклепом у богохульстві та заарештував Тараса Шевченка. Схоже, слава Герострата надзвичайно непокоїть псевдо-історика Дмітрія Табачніка. Але хочу йому нагадати: Табачнікова не пам’ятають навіть негідники-українофоби, а Шевченко був і залишається Провідником української нації.

Рішення ж Кабміну доручити Табачніку здійснювати політику національного безпам’ятства – це вирок не лише нинішньому урядові, але й очільникові Банкової, що автоматично проміняв посаду Президента на пост очільника кремлівської окупаційної адміністрації».

 
Переглядів: 661 | Додав: olab | Теги: інститут національної пам'яті | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту