П`ятниця, 2024-04-19, 11:06 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 31 » Олег Тягнибок: «Україна зобов’язанна захищати українців у будь-якому куточку Землі»
Олег Тягнибок: «Україна зобов’язанна захищати українців у будь-якому куточку Землі»
9:42 PM

 27 травня 2010 року під час візиту до української спільноти Канади лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок провів зустріч з представниками української діаспори в Торонто.

«Українська держава зобов’язана захищати українців у будь-якому куточку Землі. Українська діаспора зробила величезний внесок у здобуття незалежності України у 1991 році та активно працює на створення позитивного іміджу України у світі. Українці, які працюють за кордоном, щороку інвестують в українську економіку мільярди доларів. Натомість нинішня влада в Україні діє як окупаційна адміністрація Кремля, для якої українці в Україні та за кордоном чи не найбільші вороги», – заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час зустрічі з українцями Канади та США у Торонто.

«Перед приїздом до Канади я мав зустрічі з українцями Чехії та Австрії. Можу сказати, що в українців скрізь одні проблеми – адже держава не надає жодної підтримки своїм співвітчизникам. Це особливо небезпечно, коли глобалізація готова проковтнути, знищити наші національні відмінності. Особливо реальною є така загроза, зважаючи на те, що зараз відсутня державна підтримка українських шкіл, культурних заходів, елементарного захисту громадянських прав українців за кордоном.

Ще з більшими проблемами стикаються українці, які хочуть повернутися в Україну, отримати українське громадянство, освіту в Україні, інвестувати в українську економіку. Більше того, продовжується цілеспрямоване витискання українців з України. Натомість після вступу в дію угоди про реадмісію з ЄС з 1 січня 2010 року Україну може залляти навала нелегальної міграції. Для нації, що пережила страшенну московську окупацію, Голодомор, політичні репресії, Чорнобильську катастрофу, – масовий наплив мігрантів із країн третього світу є величезною загрозою.

Вирішити проблему українства можливо лише через здобуття націоналістами влади в Україні. Практика засвідчила, що підтримка так званих націонал-демократів чи ліберала Ющенка завершилася реваншем Януковича. Бо усі вони будували державу, в якій не було місця українцям. Лише провівши докорінне очищення влади та здійснивши третю українську революцію – національну та соціальну – українці зможуть стати господарями своєї землі та отримати захист української держави в будь-якому куточку Землі.

Ми маємо велику надію, що опинившись під захистом української держави, українці в усьому світі докладуться до поширення сили, слави і величі Української держави», – заявив лідер «Свободи».

Також Олег Тягнибок оприлюднив позицію чинної «Програми Захисту українців» щодо захисту світового українства. Зокрема розділ «Громадянство і міграція. Право на Батьківщину та захист життєвого простору» передбачає:

-        Ухвалення нового Закону про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями, які повернулися з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.

-        Сприяння масовому поверненню в Україну етнічних українців. Забезпечення пільгових умов повернення на Батьківщину українців та їхніх нащадків, народжених за кордоном.

-        Укладення двосторонніх угод про легалізацію заробітчан-українців. Здійснення державного захисту українців за кордоном усіма можливими засобами.

-        Створення умов для повернення на Батьківщину українським заробітчанам. Зароблені їхні гроші і майно, за умови їх вкладення у розвиток підприємницької діяльності в Україні, вважатимуться інвестиціями, які не оподатковуються.

Переглядів: 930 | Додав: olab | Теги: захищати українців | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту