П`ятниця, 2024-03-29, 6:07 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 27 » На Хмельниччині селяни повстали проти сваволі новітніх латифундистів
На Хмельниччині селяни повстали проти сваволі новітніх латифундистів
11:42 AM

26 серпня 2010 року Городоцька районна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провела Марш проти сваволі влади, яка репресує селян, що відстоюються свої майнові права та не дають себе обкрадати.

Приводом до чергового заходу проти сваволі влади стали події в селі Клиновому Городоцького району. 28 липня місцеві мешканці провели пікет Хмельницької обласної ради з вимогою вирішити проблему навколо їхніх майнових паїв. Селяни вбачали порушення своїх прав місцевими орендарями і вимагали втручання органів влади.

Після пікету місцеві прислужники кримінально-олігархічних кланів розпочали тиск на тих селян, які взяли участь у пікеті. За зверненням народного депутата України, члена Народної партії Василя Шпака селян почали допитувати у міліції та прокуратурі. Шпак вирішив, що пікетувальники, реалізовуючи своє конституційне право і захищаючи себе, порушили його права та перешкодили його депутатській діяльності. Правоохоронні органи замість того, щоб боротися зі злочинністю, вдаються до утисків селян, які вирішили захистити себе від новітніх поміщиків.  Залишившись сам-на-сам проти новітніх латифундистів, селяни, звернулися за допомогою до місцевої організації ВО «Свобода».

Напередодні проведення Маршу городоцькі чиновники здійснили кілька спроб перешкодити заходу. Спочатку вони намагалися домовитися і вмовляли «свободівців» не проводити акцію, мовляв обіцяємо розібратися. Після жорсткої відмови місцеві прислужники олігархату змінили тон,  стали погрожувати і вимагали не проводити ніяких заходів.

Показово, що в день проведення Маршу проти сваволі влади селяни з Клинового, на яких і досі чиниться тиск, були викликані на допит в району прокуратуру. В такий спосіб влада вирішила перешкодити заходу.

Проте марш 26 серпня відбувся. Селяни та «свободівці» з гаслами «Геть продажну владу!», «Один за всіх і всі за одного!», «Свободу» не спинити!» пройшли центральними вулицями Городка і заявили про свій протест проти репресій та грабунку. Завершився захід пікетом Городоцької районної державної адміністрації.

«Дії  городоцьких посадовців - це продовження цілеспрямованої політики кримінально-олігархічної влади. Режим Януковича обслуговує інтереси новітніх землевласників і поміщиків. Причому в даній ситуації події розгорнулися саме навколо можливого переділу паїв між орендарями. Новітні феодали прибрали до своїх рук селянські земельні та майнові паї і наживають на тому величезні статки. Реальні власники землі – селяни, отримують крихти з панського столу. Мета новітніх поміщиків прибрати до рук всю землю, все майно, а селян зробити кріпаками.

Селянам натякають – отримав мішок зерна нижчого сорту чи якоїсь полови - сиди тихенько. Будеш бунтувати – будеш сидіти без землі. Більше того, з тобою поспілкуються відповідні органи. Влада працює як репресивна машина до тих, хто її сьогодні не влаштовує, хто хоче захистити свої інтереси. Такі депутати, такі «народні представники» обдирають селян до нитки. 

«Свобода» завжди стояла на захисті інтересів українців і буде чинити спротив будь-яким спробам тиску з боку влади. Люди, які відчуватимуть свавілля влади, можуть розраховувати на нашу підтримку», – зазначив під час виступу голова Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Сабій.

Переглядів: 591 | Додав: olab | Теги: городоцьк, На Хмельниччині, Ігор Сабій, новітні латифундисти | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту