П`ятниця, 2024-03-29, 5:32 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 12 » Міліція розпочала полювання на свободівців, які брали участь в акції протесту проти відкриття сесії нелегітимної Київради
Міліція розпочала полювання на свободівців, які брали участь в акції протесту проти відкриття сесії нелегітимної Київради
10:27 AM

11 липня 2013 невідомі в цивільному, які представилися «слідчими карного розшуку Шевченківського району», намагалися затримати у Голосіївському районі прихильника Всеукраїнського об`єднання "Свобода" через те, що він був присутній на акції протесту проти проведення сесії нелегітимної Київради.

Біля дому кандидата на вступ до лав ВО "Свобода" Анатолія Мельниченка до нього підійшли троє осіб у цивільному; вони назвалися «працівниками карного розшуку Шевченківського району» і повідомили націоналістові, що його затримано. При цьому вони не надали жодних документів, які би санкціонували затримання та збрехали, що Анатолія «оголошено у карний розшук». Пізніше міліціянти, старшим з яких був Олександр Савенко, змінили «легенду» та повідомили, що мають наказ затримати Анатолія Мельниченка за участь в акції протесту проти проведення сесії нелегітимної Київради. При цьому його хотіли силоміць запхати в автомобіль (темно-зелений «ланос», АА8479ІР) із приватними номерними знаками.

Доки націоналіст намагався з’ясувати підстави затримання, минуло пів години. За цей час на допомогу побратимові прибули заступник керівника Голосіївської районної організації ВО «Свобода» Назар Науменко та инші свободівці. Їм вдалося пояснити міліціянтам безперспективність їхніх спроб затримати людину без жодних підстав.

«Нелегітимна Київрада намагається зібрати таку ж нелегітимну сесію. А повністю дискредитована міліція, яка давно перебуває поза довірою суспільства, діє усупереч законам, натомість керується злочинними наказами. Спробу затримати активіста за участь у мирній акції протесту на захист місцевого самоврядування слід кваліфікувати не инакше як  спробу викрадення людини. Міліціянти, які до цього причетні, мають бути покарані», – наголосив керівник Київської міської організації ВО «Свобода», народний депутат України Андрій Іллєнко.


Переглядів: 1973 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту