П`ятниця, 2024-04-19, 4:39 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 19 » Ігор ШВАЙКА: Домовлятися з «демократами» – усе-одно, що грати в наперстки з чинним секретарем Харківської міської ради
Ігор ШВАЙКА: Домовлятися з «демократами» – усе-одно, що грати в наперстки з чинним секретарем Харківської міської ради
7:06 PM

Намагання координувати дії опозиційних сил на Харківщині засвідчило неможливість «націонал-демократів» діяти в нерейтинговий політичний період. Воднораз орієнтування на кон‘юнктуру чітко вирізняє справді ідеологічні сили та політичні проєкти. Про це 18 серпня під час прес-конференції в інформагенції «МІСТ-Харків» заявив голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка.

За словами свободівця, якщо на перших акціях Харківського обласного комітету захисту України були присутні всі його учасники, окрім ВО «Батьківщина», то в останніх заходах брали участь «Свобода» та інколи – Народний Рух України. «Учасники Харківського КЗУ усвідомлюють, що реальними локомотивами в комітеті є «Свобода» та «Батьківщина». Що стосується останньої сили, то будь-які домовленості з її харківським лідером Арсеном Аваковим доволі швидко зводяться нанівець. Тобто, в усних перемовинах очільники «Батьківщини» готові на конструктив, по тому починається нечесна гра з їхнього боку. Ні для кого не таємниця, що підконтрольні Авакову ЗМІ мають директиву або привласнювати наші здобутки, або ж дискредитувати нас. Наприклад, коли активіст «Свободи» подав судовий позов проти вирубки Лісопарку, в телерепортажі його виставили активістом громадської організації «Зелений фронт».

Підбиваючи підсумки засідання комітету, що відбулося 17 серпня, Ігор Швайка відзначив висунення пропозиції про єдиного кандидата на посаду Харківського міського голови. На питання журналістів, чи не є така перспектива ілюзією, свободівець запевнив у відкритості націоналістів до будь-яких конструктивних перемовин, проте їхня ймовірність з кожним днем усе меншає.

Обговорюючи політичну ситуацію в Харкові напередодні місцевих виборів, очільник Харківської «Свободи» відзначив місію націоналістів у тому, аби запропонувати виборцям альтернативу меншому чи більшому злу: «Сподівання на менше зло породжує страшну зневіру, до якої українці вже впадали після Помаранчевої революції. Те саме стосується як Геннадія Кернеса, так і Арсена Авакова. Обидва вони представляють місцеві олігархічні клани, що тримаються на однаково брудних фінансових потоках. Уже сьогодні слобожани переконуються в їхній однаковості, шукаючи реальної альтернативи. Пропонувати альтернативу збанкрутілим кольоровим мегаблокам і мегапартійкам – наша стратегічна мета.

А що стосується реальних домовленостей з нинішнім «націонал-демократичним» табором на Харківщині – вони варті гри в наперстки зі згаданим секретарем Харківської міської ради».

Наприкінці конференції Ігор Швайка закликав журналістів прийти на акцію «Свободи» проти Податкового кодексу Азарова-Тігіпка, що відбудеться 19 серпня.

Переглядів: 595 | Додав: olab | Теги: чинним секретарем Харківської міськ, усе-одно, наперстки, Домовлятися з демократами, Ігор ШВАЙКА, що грати | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту