П`ятниця, 2024-03-29, 9:22 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 23 » До Дня незалежності «Свобода» подарувала мешканцям Мшани пам’ятник воякам УПА
До Дня незалежності «Свобода» подарувала мешканцям Мшани пам’ятник воякам УПА
9:49 PM

 

22 серпня 2010 року у селі Мшана Зборівського району Тернопільської області відбулося освячення пам’ятника на могилі вояків УГА та УПА. Дійство присвячено 19-й річниці незалежності України.

Пам’ятник у вигляді військового хреста з тризубом та гранітна пам’ятна таблиця, де написано імена полеглих вояків, які спочивають у цій могилі, а також імена вояків УГА та УПА, які є вихідцями зі села Мшана –подарунок мешканцям села від ВО «Свобода».

Нагадаємо, що з даною могилою, яка здавна була святістю для багатьох поколінь, трапився безпрецедентний випадок – минулого року тут за участю російського консула встановлено таблицю, де був надпис, що там захоронено воїнів Російської Армії, які загинули під час I-ї світової війни. І тільки завдяки активній позиції  уродженки с. Мшана п. Ганни Майбороди,  заступника голови ВО  «Свобода» Олега Панькевича та депутата Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Сергія Ткачишина історичну правду було встановлено.

Заступник голови ВО «Свобода» Олег Панькевич взяв участь в освяченні  могили разом зі сином Назарієм, який продекламував «Декалог українського націоналіста».

«Сьогодні є великий день, адже усі, хто прийшов до могили, щоби помолитися за загиблими вояками, понесуть у своїм серці пам’ять про українських героїв, - сказав під час свого виступу Олег Панькевич.- Відходить покоління, яке не тільки пам’ятало «Декалог українського націоналіста», а яке жило і вмирало за його десятьма заповідями. Завдяки тим, хто сьогодні є у списку загиблих, ми сьогодні знаємо, хто ми такі, саме завдяки їм не обірвався зв’язок між поколіннями. Сьогодні антиукраїнська влада робить все, щоби цей зв’язок, національну пам’ять було втрачено. Бояться їх, мертвих, бояться оцих могил, які в нас починають відбирати. А тому нам усім потрібно пам’ятати своїх героїв, пам’ятати Декалог і жити відповідно до його останньої заповіді: "Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства і простору Української держави!».

Переглядів: 666 | Додав: olab | Теги: пам’ятник воякам УПА, Мшана | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту