Вівторок, 2024-04-23, 9:58 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 21 » Депутати-свободівці: Міністр внутрішніх справ боїться відповідати за свавілля правоохоронців під час подій у Київраді
Депутати-свободівці: Міністр внутрішніх справ боїться відповідати за свавілля правоохоронців під час подій у Київраді
10:41 AM

20 серпня 2013 року народні депутати-націоналісти – заступник Голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Андрій Мохник, Юрій Сиротюк, Олександр Мирний, Павло Кириленко, Едуард Леонов – прибули до міністра внутрішніх справ Євгена Захарченка з вимогою невідкладного прийому у зв’язку із ситуацією, що мала місце 19 серпня 2013 року біля Київради. Напередодні на цих депутатів працівники правоохоронних органів здійснили напади, перешкоджали депутатській діяльності, посягали на життя державних діячів. Лише за годину народних депутатів прийняв заступник міністра Віктор Ратушняк – при чому не на території МВС, а в громадській приймальні збоку.

Понад годину народних депутатів не пропускали  на територію Міністерства внутрішніх справ. «Мотивували це тим, що нібито міністр «щойно вийшов», його перший заступник «щойно вибіг», а в заступника «раптово піднялася температура». Будь-хто із керівників міністерства уникає давати пояснення з приводу беззаконня, яке чинили працівники правоохоронних органів напередодні біля Київради», – розповідає з місця події Юрій Сиротюк.

Відтак націоналісти викликали на місце слідчо-оперативну групу для фіксування факту недопуску народних депутатів на територію МВС та задля забезпечення безперешкодного проходу народних депутатів до міністра внутрішніх справ.

«Міністерство здатне негайно вигадувати фантастичні версії подій, однак коли доводиться відповідати за злочинні дії підлеглих – усі  посадовці ховаються. Нині МВС обезголовлене, жодного керівника немає на місці. Инакше як страхом перед відповідальністю це назвати не можна», – наголошує Андрій Мохник.

Нагадаємо, 19 серпня депутати-свободівці написали заяви про скоєння злочинів, на місце подій було викликано слідчо-оперативні групи. Зокрема, Юрій Сиротюк написав заяву про тримання у заручниках та про нереагування працівників міліції на звернення (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041499/). Едуард Леонов написав заяву про побиття, підтвердженням чому є висновок судово-медичної експертизи.

Лише за годину депутатів прийняв заступник міністра Ратушняк. Посадовець зробив це поза територією міністерства у громадській приймальні.

Депутати звернулися до нього з вимогою надати письмову відповідь на низку запитань: хто здійснював оперативне керівництво правоохоронцями 19 серпня біля Київради; скільки працівників правоохоронних органів та які спецпідрозділи було задіяно; хто дав вказівку в порушення прямої норми Конституції не пропускати депутатів ВРУ до Київради; чи встановлено особи працівників спецпідрозділів міліції, які били народних депутатів і які до цих осіб застосовано дисциплінарні заходи; чи відбувається службове розслідування щодо зазначених подій, чи ознайомлено працівників МВС із Законом України «Про статус народного депутата України».

В.Ратушняк заявив, що доки немає результатів розслідування прокуратури і рішення суду – ніхто з міліціянтів не буде відсторонений.

На разі біля входу в МВС працює слідчо-оперативна група для фіксації факту недопуску народних депутатів на територію міністерства.


Переглядів: 1244 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту