Четвер, 2024-03-28, 10:19 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 11 » Андрій Мохник: «Згода на перевибори у «проблемних» округах – це найбільший компроміс, на який пішла опозиція»
Андрій Мохник: «Згода на перевибори у «проблемних» округах – це найбільший компроміс, на який пішла опозиція»
3:43 PM

«Віктор Янукович панічно боїться з’являтися у Верховній Раді. Адже цей парламент йому не підконтрольний. Саме тому «гарант» усіляко уникає особистої присутности у Верховній Раді, що є повною зневагою до традицій парламентаризму й державотворення. «Регіонали»  розуміють, що втрачають владу і в них немає іншого шляху, як вдатися до тих методів, які раніше були дієвими. Але на силу завжди знайдеться інша сила. Опозиція під час четвергового голосування за обрання суддів продемонструвала, що «піаністи» більше не диктуватимуть волю українському народові». Про це в етері каналу ТВі заявив заступник керівника фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Верховній Раді Андрій Мохник, відповідаючи на запитання про причини блокування роботи парламенту.

Свободівець зазначив: «Уперше Президент мав з’явитися у Верховну Раду, коли народні депутати присягали народові України. Тоді, злякавшись посилення опозиційного складу депутатів, він додав собі кілька днів закордонного візиту і надіслав у Раду послання на відеокасеті… Удруге він мав прийти до Ради, аби виступити зі щорічним посланням та відповісти на запитання депутатів. Однак Янукович панічно боїться цього парламенту, бо Партія регіонів за результатами виборів 28 жовтня не виконала тих завдань, які перед собою ставила – їхня фракція має менше 226 депутатів, вони не змогли сформувати конституційну більшість разом зі своїми сателітами комуністами та позафракційними. Тож Партія регіонів не має сталої більшости у Верховній Раді. Тому вони діють не згідно з Регламентом, а через коліно намагаються зламати цей парламент. Звідси – неособисте голосування, намагання підкупити депутатів і зробити з них «тушок», звідси – й засідання «під парканом» на Банковій».

Націоналіст висловив сумнів, що Партія регіонів може зібрати своїх депутатів на позачергову сесію, як про це заявляли їхні очільники наприкінці минулого тижня: «Вони і у визначені законом дні не можуть зібрати своїх депутатів. Тим паче вони не зберуть їх у несесійний тиждень. «Регіонали»  розуміють, що втрачають владу і в них немає іншого шляху, як вдатися до тих методів, які раніше були дієвими. Але на силу завжди знайдеться інша сила. Опозиція під час четвергового голосування за обрання суддів продемонструвала, що «піаністи» більше не диктуватимуть волю українському народові».  

Андрій Мохник також наголосив, що одна із вимог опозиції – це призначення виборів у «проблемних» округах та у Києві на осінь 2013 року. Адже тоді у ЦВК буде достатньо часу для належного забезпечення виборчого процесу: «Без сумніву, кандидати від опозиції виграють. Тому Партія регіонів прагне створити підстави для того, аби скасувати результати виборів у судовому порядку, наприклад, «тому що не виконано всі процедури, передбачені законом».

Заступник керівника фракції ВО «Свобода» наголосив: в основі будь-якого компромісу щодо розблокування парламентської трибуни має стояти дотримання Конституції, Регламенту ВРУ, захист національних інтересів, відмова від політики українофобії як визначальної політики режиму. «Забудьте свої звички вирішувати щось на «сходняках», «пиляти», «терти». Верховна Рада має діяти винятково в рамках Конституції та законів України. Ми готові підтримати законодавчі ініціятиви, що стосуються асоціації з ЄС, захисту соціяльних чи економічних прав громадян. Але коли «регіонали» протягують «вексельну реформу», яка може підірвати основи фінансової системи та держави в цілому, ми виступаємо категорично проти і зробимо все, щоби цього не допустити».

Говорячи про компроміси, на які може піти опозиція задля розблокування роботи парламенту, Андрій Мохник наголосив, що опозиція вже пішла на значні поступки, погодившись на вибори у п’яти «проблемних» округах. «Бо за що українська держава заплатила мільярд гривень, щоби мати на кожній дільниці відеокамеру, запис підрахунку голосів, оголошені результати (адже протоколи озвучували) – щоби зараз не скористатися цим? Якщо є два різні протоколи, вочевидь, один – справедливий, інший – фальшивий. ЦВК мала би взяти відеозаписи з кожної дільниці і таким чином встановити результати виборів. Отже, влада вже отримала нашу добру волю на проведення виборів у цих округах. І жодних розмов про призначення виборів на літо бути не може».

Переглядів: 548 | Додав: olab | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту