Четвер, 2024-04-18, 6:35 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Серпень » 3 » Провокація у Запоріжжі
Провокація у Запоріжжі
9:35 PM
запоріжжя24 червня Запорізька міська рада ухвалила цинічне за своєю суттю і провокативне рішення „Про проведення у місті Запоріжжі дорадчого опитування громадян (консультативного референдуму) по виявленню волі громадян міста Запоріжжя стосовно надання російській мові статусу державної мови поряд з українською". Це рішення проштовхнув місцевий комуніст-українофоб.

У зв'язку з цим Запорізька обласна організація ВО „Свобода" звернулась до прокуратури м. Запоріжжя із заявою, в якій зазначено, зокрема, що рішення Запорізької міської ради виходить за межі її повноважень, суперечить статтям 2, 8 і 10 Конституції України, частині 2,3 статті 7 Закону України "Про місцеве самоврядування", має ознаки сепаратизму.

В офіційній відповіді, надісланій „свободівцям" прокуратурою м. Запоріжжя, йдеться про те, що депутати міської ради не порушили процедури призначення місцевого дорадчого опитування згідно з Законом України "Про всеукраїнський та місцеві референдуми". З іншого боку, прокуратура не зважає на те, що „предметом місцевого референдуму може бути прийняття, зміна або скасування рішень з питань, віднесених законодавством України до відання місцевого самоврядування відповідних адміністративно-територіальних одиниць" (статті 3, 6). А питання державної мови не входить до відання місцевого самоврядування.

Натомість стаття 6-1 згаданого закону вказує, що „проведення референдумів з питань, що не відносяться до відання Республіки Крим та органів місцевого і регіонального самоврядування адміністративно-територіальних одиниць в Україні, не допускається, а результати таких референдумів визнаються такими, що не мають юридичної сили." Отже, прокуратура не зважає на деякі статті закону, а бачить лише „правильність процедури". Наприкінці своєї відповіді, прокуратура все ж нагадує, що „ви не позбавлені права на звернення до суду про скасування ...".

Цю відповідь можна розцінити як бажання прокуратури „вмити руки" і перекласти на громадян боротьбу з порушеннями законодавства, особливо, в тих випадках, коли необхідно конфліктувати з можновладцями. Запорізька „Свобода" рішуче продовжить боротьбу проти проведення провокативного референдуму в м. Запоріжжя.



Переглядів: 815 | Додав: olab | Теги: Запоріжжя | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту