Четвер, 2024-03-28, 11:56 AM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 12 » Позачергові вибори до Верховної Ради - неминучі.
Позачергові вибори до Верховної Ради - неминучі.
10:56 PM

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що Президент України Віктор Ющенко зобов’язаний відновити дію Указу №911 від 9 жовтня 2008 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів» та забезпечити проведення позачергових парламентських виборів протягом 60 календарних днів.

Олег Тягнибок: «Рішення Вищого адміністративного суду від 10 червня 2009 року, яким визнано незаконним рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про зупинення Указу Президента про дострокові вибори Верховної Ради України, дає Президентові Україні юридичні підстави для негайного відновлення дії Указу про розпуск парламенту та призначення дочасних парламентських виборів. На мою думку такі вибори могли б відбутися на початку вересня 2009 року.

Для мене як і для більшості українців очевидно, що парламент має бути розпущений не стільки тому, що там немає коаліції, а тому, що антиукраїнські промосковські сили у парламенті спробували здійснити антиконституційний заколот. Заколот мав на меті остаточну «прихватизацію» влади угрупованнями кольорової номенклатури, ліквідацію народовладдя в Україні і встановлення євразійської деспотії.

Навіть після невдалого заколоту змовники з ПР і БЮТ не відмовляються від реалізації своїх планів, що призведуть до викорінення паростків народовладдя і позбавлення українців політичних прав; згортання економічних свобод, знищення зародків середнього класу, розкрадання решток національних багатств та остаточне закріпачення українців космополітичним капіталом; ліквідації державного суверенітету та підготовка до зовнішнього управління Україною; узаконення українофобії, яка сьогодні посилено пропагується, та знищення національної ідентичності українців; запровадження репресій і терору проти будь-яких проявів громадянського невдоволення.

Президент зобов’язаний не лише ліквідувати, за влучним висловом Василя Стуса, «кубло бандитів, каґебістів, злодіїв і ґвалтівників», але й вжити заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності ініціаторів, організаторів та натхненників спроб антидержавного заколоту та конституційного перевороту.

Президент зобов’язаний дати можливість українцям уже у вересні висловити своє ставлення до антидержавних змов кольорових олігархічних блоків та здійснити очищення влади бюлетенем».

 

Довідка.

9 червня 2009 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» провело пікетування Верховної Ради України з вимогами: достроково припинити повноваження ВРУ і оголосити позачергові парламентські вибори та провести Всеукраїнський референдум, на який будуть винесені питання про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка) та  про проведення люстрації (докорінного очищення влади).

З ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Свобода» 5 червня 2009 року Львівська, Тернопільська та Івано-Франківські обласні ради на позачергових сесіях ухвалили звернення до Президента України з вимогами:

1. Достроково припинити повноваження ВРУ і оголосити позачергові парламентські вибори.

2. Провести Всеукраїнський референдум, на який будуть винесені питання:

- про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка);

- про проведення люстрації (докорінного очищення влади).

Переглядів: 934 | Додав: olab | Теги: вибори до Верховної Ради, позачергові вибори, вибори | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту