П`ятниця, 2024-04-19, 6:22 PM
Вітаю Вас Гість

Новий журналіст

(додайте до улюблених сайтів в закладки)

Меню сайту
Наше опитування
За кого б Ви проголосували на президентських виборах, якщо б вони відбулись завтра?
Всього відповідей: 205
Народная агитация за Тягнибок Олег Ярославович
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 19 » Капіталізм, лібералізм, націоналізм.
Капіталізм, лібералізм, націоналізм.
2:26 AM
Напередодні виборів до Верховної Ради 2012, я бачу три політичні лави, очолювані Януковичом, Яценюком та Тягнибоком. 
Про Тимошенко вже не буду говорити, оскільки вона об'єдналася з Яценюком, котрий став лідером об'єднаної опозиції (ліберального спрямування). 
Почну з Януковича... Він об'єднав навколо себе крупних капіталістів. Що таке капіталізм? В моєму розумінні - це великі об'єкти інфраструктури, крупні заводи, машинерія, що знаходяться у приватній власності. Як на мене, ці капіталісти не можуть мислити державотворчо, адже вони служать свому капіталу. Такі підприємницькі структури, як стерв'ятники, можуть лише додзьобати державний організм, коли той загине. 
Яценюк - ліберал. Також, лаберальних поглядів дотримується Ющенко. Ліберальний режим - це розслаблення держави. В ліберальному режимі кожен дбає лише про себе, а держава пасе задніх. Цей режим передує капіталізму. Держава схожа, в такому випадку, більше на рослину, тобто на об'єкт, а не на суб'єкт міжнародних відносин. Працівник бюджетної сфери (не залежно від того, чи має він статус держслужбовця), вважає в таких умовах за норму вести додатково бізнес, маючи зарплату з держбюджету...
Націоналізм, так само як інтернаціоналізм (міжнаціональні зносини), передбачає активну державну політику. Держава виступає як велике підприємство, що ативно діє на міжнародній арені. Це не просто суб'єкт підприємницької діяльності, це розумна формація. Соціоорганізм, обличчям якого є чесні держчиновники, службовці, президент, посли тощо. Я зупинюся детальніше на цьому пункті, бо, скажу відверто, СРСР теж був активний, хитрий гравець, що відстоював інтереси російської нації, проте через брак економістів зазнав фіаско. В системі потрібні економісти... Маючи крупний бюджет в розмірі 1 млрд. грн., можна його розтранжирити на зарплати багатьом, а можна купити крупну техніку й надавати населенню платні послуги. Державні підприємства повинні забезпечувати фіскальну сторону економіки. Тоді як держчиновники повинні міркувати по-державницьки. Подумайте лишень, що можна зробити, розробивши бізнес-плани на 300 млрд. грн. - можна їх повернути протягом року до бюджету!!! А надрукувавши додаткові 100 млрд., можна на цю суму збудувати нові міста й села, або гідрогенні заводи, чи видобути нафту з чорного моря. І для націоналіста це не дивно, адже держава - господар, а не сліпий кріт. 
Щодо ядерної зброї, то скажу таке - крупний капітал, власником якого стає держава, дає серйозні можливості. Ми могли б побудувати свою космічну станцію, що мала б ядерні боєголовки для розбивання космічних об'єктів та добування корисних копалин в космосі. Просто треба замислитися над тим, що капіталізм нижча форма організації порівняно з націоналізмом, а лібералізм - то слабкість, або посткорупційний синдром. Проте, якщо хтось скаже, що він націоналіст і ми його виберемо, а насправді він таким не буде, то ми розвалимося подібно до СРСР. Окрім цього, президент повинен бути ще й вірним християнином, щоб не почалося таке як зі Сталіним чи Гітлером, котрі перестали ходити в церкву. Додам, що ходіння в церкву для галочки - це ніщо! Треба сповідатися й причащатися. Тож, подивіться чи кандидат від Вашого округу стоїть протягом всієї служби в церкві, чи йде до сповіді, чи причащається святих тайн. Це важливо, бо без Господа, ми не збудуємо державу... Взагалі, я так передчуваю, що Україні кіпець... Я би зосередив свою увагу на Ватикані..., хоча ми припускаємо, а Бог вирішує...
Переглядів: 639 | Додав: olab | Теги: лібералізм, капіталізм, націоналізм | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту